De Ethische Data Assistent (DEDA)

DEDA Remote

DEDA Remote is speciaal ontwikkeld om online, op afstand gebruikt te worden door een groep (bijv. via MS Teams, Zoom of Skype). Het is een vervanging van de DEDA poster, die je gebruikt als je face-to-face met een groep kunt samenkomen. Door de coronacrisis ontstond de noodzaak om ook op afstand een ethisch beraadslagingsproces te kunnen faciliteren. Vandaar dat wij DEDA Remote in april/mei 2020 hebben ontwikkeld, uitgebreid getest en inmiddels ook al in verschillende organisaties hebben toegepast.

DEDA Remote is een interactieve PDF met ethische vragen, waar je de antwoorden en actiepunten die je daarbij formuleert overzichtelijk kunt opschrijven. Ter inleiding op het werken met DEDA Remote hebben wij een kennisclip gemaakt, die voorziet in een stuk theorie over (data) ethiek en waarden, en een praktisch gedeelte over hoe je DEDA gebruikt. De kennisclip is op dit moment nog afgeschermd met een wachtwoord en alleen toegankelijk voor bepaalde organisaties in ons netwerk.

Wil jij de kennisclip bekijken en aan de slag met DEDA Remote? Neem contact met ons op, dan kunnen wij je de benodigdheden toesturen. Mail daarvoor naar dataschool@uu.nl.

DEDA Remote V2 (PDF, Juni 2022) DEDA Remote V1 (PDF, Mei 2020) Naar de kennisclip

DEDA

Wij horen graag van u. Stuur ons een bericht door onderstaand formulier in te vullen en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.